با عرض سلام و وقت بخیر خدمت دوستان عزیزم. امیدوارم خوشحال و پر از انرژی باشید چون امروز یک آموزش وردپرس انرژی بخش برای سایت شما آماده کرده ایم :) در این آموزش وردپرس به ترفندهای افزایش سرعت سایت وردپرسی میپردازیم که اگر به کاربرانتان اهمیت میدهید باید به این نکات برای افزایش سرعت سایت توجه کنید.
افزایش سرعت سایت از دو جهت برای هر مدیر سایت مهم است.
A- از نظر راضی نگه داشتن کاربران:
فرض کنید شما سایتی را سرچ میکنید. سایت شروع به لود شدن و لود شدن می کند. بعد از ده ثانیه هنوز صفحه سفید مرورگر را میبینید و هیچ محتوایی به چشم نمیخورد. در این وضعیت راهکار شما چیست؟ صبر کردن یا بستن صفحه؟! قطعا بستن صفحه برای شما و هر کاربر دیگری بهترین راه است!ا گر می خواهید کاربران کسب و کار اینترنتی شما برای همیشه با صفحات آنلاین سایتتان خداحافظی نکنند باید سرعت لود وبسایت خود را افزایش دهید.
B- از نظر رتبه سایت در گوگل:
گوگل هم به کاربران خودش اهمیت ویژه ای میدهد و میداند که کاربران سایت هایی که دیر لود میشود را دوست ندارند. پس سعی میکند سایت هایی که سرعت بارگزاری بالایی دارند را در اولویت های بالاتر در جستجو قرار دهد. در نتیجه برای افزایش سئو و بهبود سایت در نتایج جستجو باید به سرعت آن نیز توجه کنید.
ما در این آموزش ترفندهایی را برای افزایش سرعت وردپرس شما جمع آوری کرده ایم که توجه به آن ها به سرعت بارگزاری سایت شما و در نتیجه کسب و کار شما را بهبود میبخشد. در این آموزش وردپرس همراه ما باشید.
ترفندهای افزایش سرعت سایت وردپرسی
1- انتخاب یک هاست خوب
انتخاب هاست مناسب میتواند مهم ترین تصمیم برای افزایش سرعت سایت وردپرسی شما باشد. اگر روی سرویس هاستینگ خوبی قرار ندارید، هر اقدامی که برای افزایش سرعت سایت خود بکنید با شکست مواجه خواهد شد. پس سعی کنید از شرکت های معتبر هاست خریداری نمایید.
2- استفاده از یک افزونه کش
وردپرس با PHP نوشته شده است که یک زبان سمت سرور می باشد. این به این معنی است که هر بار که درخواستی به سرور ارسال می شود (کاربر درخواست باز کردن سایت را به مرورگر می دهد) وردپرس پروسه ای را اجرا می کند که اطلاعات را از سرور دریافت کرده و به مرورگر کاربر ارسال می کند.
راه حل بهینه سازی این پروسه استفاده از افزونه کش می باشد. به جای تولید هر دفعه ی یک صفحه، افزونه کش یک نسخه کش شده از صفحه سایت را به مرورگر کاربر می فرستد. ما از افزونه W3 Total Cache استفاده می کنیم و به شما هم پیشنهاد استفاده از آن را میدهیم.
3- استفاده از CDN
بسیاری از فایل های سایت شما مثل تصاویر، فای های CSS و جاوااسکریپت استاتیک (ایستا یا ثابت) هستند. این فایل ها به طور معمول تغییری نمی کنند. با این حال، زمانی که مرورگر در حال دریافت اطلاعات صفحه وب میباشد، این فایل ها میتوانند جلوی نمایش داده شدن صفحه را برای مدتی بگیرند یا به عبارتی سرعت لود شدن سایت را کاهش دهند.
CDN یا content delivery networks با فراهم کردن فایل های استاتیک شما در تمامی نقاط جهان، این مشکل را برطرف کرده است. این سرویس ها باعث کاهش زمان لازم برای بارگذاری سایت شما می شوند.
پیشنهاد می کنیم از MaxCDN بدین منظور استفاده کنید. البته این سرویس پولی می باشد. اگر به دنبال سرویس رایگان CDN هستید، CloudFlare بهترین انتخاب است. این سایت هم سرویس رایگان و هم سرویس پریمیوم ارائه میکند.
4- تصاویر بهینه سازی شده برای سرعت
تصاویر یکی از جذابترین محتواهای اینترنت هستند. معمولا اغلب وبسایت ها در صفحات خود تعداد زیادی تصویر دارند. افزایش سرعت سایت وردپرسی را هم به خطر می اندازند.
شما باید مطمئن شوید که تصاویری که در سایت وردپرسی تان قرار میدهید، برای صفحات وب بهینه سازی شده باشند. اغلب نرم افزار های ویرایش تصویر به شما اجازه کاهش حجم عکس ها بدون افت کیفیت را می دهند.
5- قالب های وردپرس بهینه شده از نظر سرعت
زمانی که میخواهید قالبی برای سایت خود انتخاب کنید، توجه ویژه ای به بهینه سازی آن از نظر سرعت داشته باشید. بعد از نصب قالب وردپرس، راه های زیادی برای بهینه سازی آن از نظر سرعت وجود دارد. اما اگر یک قالب کدنویسی ضعیفی داشته باشد، زمان و منابع زیادی برای لود شدن آن هدر می رود.
6- از قالب ساده و سبک استفاده نمایید
سعی نمایید برای سایت خود از قالب های ساده و سبک استفاده نمایید. این کار افزایش سرعت سایت وردپرسی شما را تضمین میکند اما استفاده از طرح ها و قالب های گرافیکی و پرحرکت افزایش سرعت سایت وردپرسی را هم به خطر می اندازند.
معمولا قالب های سبک و ساده وردپرس تاثیر بسیار مثبتی بر روی سئو سایت شما خواهند داشت.
7- استفاده از خلاصه متن در صفحه اصلی و دسته ها
به صورت پیشفرض وردپرس تمام متن مطلب به همراه تصاویر آن را در صفحه اصلی و بایگانی سایت شما نمایش میدهد. این باعث می شود که صفحه اصلی شما، دسته ها، برچسب ها و دیگر صفحات بایگانی سایت با سرعت پایینتری لود شوند.
اشکال دیگری که این مورد دارد این است که نمایش کامل مطالب در این صفحات، باعث میشود کاربران نیازی به مشاهده صفحه خود مطلب نداشته باشند و این باعث افت بازدید صفحات شما میشود.
8- صفحه بندی نظرات
بعضی از مطالب شما بیشتر از بقیه مطالب نظر میگیرند. اگر شما همه ی نظرات را در یک صفحه نمایش میدهید، باعث میشود سرعت لود صفحه کاهش پیدا کند.
وردپرس یک راه حل برای اینکار دارد. به بخش تنظیمات » گفت و گو ها بروید. سپس مربع کنار گزینه صفحه بندی دیگاه ها … را تیک دار کنید.
البته صفحه بندی دیدگاه ها از نظر سئو توصیه نمیشود.
9- پلاگین های غیرفعال را حذف کنید
بسیاری از تازه کار ها پلاگین های زیادی را نصب می کنند اما فراموش میکنند آنهایی را که دیگر استفاده نمیکنند را غیرفعال و حذف کنند.
اینکار مشکل ساز است. چون نه تنها حجم فایل پشتیبان دیتابیس شما را افزایش می دهند. بلکه افزایش سرعت سایت وردپرسی را هم به خطر می اندازند.
افزونه های نصب شده در وردپرس تان را مرور کنید و آنهایی که دیگر استفاده نمیکنید را غیرفعال و سپس حذف کنید.
10- سایت خود را همیشه بروز نگه دارید
وردپرس سیستم متن باز قدرتمندی است که مرتب بروزرسانی های جدیدی از آن منتشر می شود. این بروزرسانی ها، مشکلات امنیتی و باگ ها را برطرف می کنند و ویژگی های جدیدی به آن اضافه میکنند.
همچنین اغلب افزونه ها و پوسته های وردپرس به طور منظم بروزرسانی می شوند.
به عنوان مدیر سایت، این وظیفه شماست که وردپرس خود را همیشه بروز نگه دارید. انجام ندادن اینکار سایت شما را کند و غیر قابل اطمینان میکند. همچنین اینکار میتواند سایت را در مقابل حملات امنیتی و هکر ها آسیب پذیر کند.
11- ویدیو ها را در وردپرس آپلود نکنید
شما میتوانید ویدیو ها را مستقیما در سایت وردپرسی خود آپلود کنید. وردپرس هم به صورت خودکار آن را در یک پلیر HTML5 به نمایش در می آورد.
اما شما هرگز نباید اینکار را بکنید.
میزبانی از ویدیو ها پهنای باند شما را مصرف می کند. ویدیو های با کیفیت بالا پهنای باند بیشتری را هم مصرف میکنند. وردپرس نمیتواند ویدیو ها را بهینه سازی کند و آنها را برای کاربرانی با سرعت اینترنت پایین به خوبی نمایش دهد.
میزبانی از ویدیو ها همچنین حجم فایل بک آپ شما را افزایش داده و بازگردانی بک آپ ها را هم سخت تر می کند.
شما به راحتی میتوانید ویدیو های خود را در سرویس های رایگان آپلود ویدیو مثل یوتیوب و آپارات آپلود کرده و آنها را در سایت خود نمایش دهید. این عمل نه تنها مشکلی ندارد بلکه باعث بهبود تجربه کاربری و افزایش سرعت سایت شما می شود.
12- تعداد درخواست های HTTP را کاهش دهید
بسیاری از افزونه ها و قالب های وردپرس، استایل شیت ها، اسکریپت ها و تصاویر را از منابع خارجی مثل کتابخانه گوگل، فیسبوک و … لود می کنند.
بسیاری از این سرور ها به منظور بارگذاری سریعتر بهینه سازی شده اند. این خوب است. چون مثل یک CDN عمل میکنند و فایل ها را سریعتر از سایت شما برای کاربر لود میکنند.
با این حال اگر تعداد این درخواست ها زیاد شود میتواند سرعت سایت شما را کاهش دهد. سعی کنید با بررسی دقیق افزونه ها و پوسته ها، تعداد این درخواستهای HTTP را کاهش دهید. معمولا میتوانید فایل های استایل قالب خود را ادغام کنید تا برای لود شدن استایل قالب، فقط یک درخواست به سرور ارسال شود.
13- بهینه سازی داخلی سایت
یکی از موارد بسیار مهم در در افزایش سرعت سایت، بهینه سازی داخلی سایت است، شرکت گوگل چند سال پیش اعلام کرد که افزایش سرعت بارگذاری سایت و افزایش سرعت سایت وردپرسی در نتایج جستجو تاثیری مثبت خواهد گذاشت و از طرفی طبق آمارهای جهانی سایت هایی که سرعت پایین در زمان بارگذاری دارند و صفحات آنها با مشکل سرعت و حجم بالا روبهرو است و به شکل میانگین بارگذاری صفحات آنها بیش از 10 ثانیه به طول میانجامد تا کامل لود شود؛ کاربران، صفحات چنین سایت هایی را میبندند و این مشکل سرعت ، باعث افزایش نرخ دفع کاربری ( bounce rate ) میگردد که یک نقطه منفی در بهینه سازی سایت (سئو) و تجربه کاربری است و باعث استقبال کمتر کاربران از خدمات و محصولات یک سایت میشود.
14- بهینه سازی دیتابیس وردپرس
پس از مدت زمانی طولانی که از وردپرس استفاده کردید، تعداد زیادی جدول و اطلاعات در دیتابیس شما ذخیره می شوند که به بسیاری از آنها نیازی ندارید. دیتابیس شما برای بهبود سرعت و عملکرد، نیاز به بهینه سازی دارد.
این امر را میتوانید به راحتی با افزونه WP-Sweep plugin مدیریت کنید. این افزونه با حذف کردن زباله ها، رونوشت ها و … اجازه پاکسازی دیتابیس را به شما میدهد. همچنین با آن میتوانید ساختار جداول دیتابیس تان را با یک کلیک بهینه سازی کنید.
15- محدود کردن رونوشت های مطالب
رونوشت های مطالب در دیتابیس وردپرس شما فضایی را اشغال می کنند. شما میتوانید تعداد رونوشت هایی که وردپرس برای هر مطلب باید ذخیره کند را محدود کنید. برای آشنایی با رونوشت ها و محدود کردن تعداد آنها، آموزش زیر را بخوانید:
غیرفعال کردن رونوشت ها در وردپرس
16- جلوگیری از سرقت مطالب و غیرفعال کردن hotlinking
اغلب سایت های خبرخوان، مطالب شما را از طریق فید سایتتان به سرقت میبرند. این همان دلیلی است که ما پیشنهاد میکنیم فقط خلاصه مطالب را در RSS نمایش دهید.
با این حال، بعضی از سایت های خبرخوان، مطالب شما را کپی کرده و در سایت خود قرار میدهند. به جای آپلود تصاویر در سرور خودشان، مستقیما از تصویری که در سرور شما است استفاده میکنند. با این روش، آنها پهنای باند سایت شما را میدزدند بدون اینکه هیچ بازدیدی به شما اضافه کنند.
17- استفاده از یک گالری تصاویر سریعتر
اگر شما یک سایت عکاسی یا نمونه کار دارید، به یک گالری تصاویر زیبا و جذاب نیاز دارید. این خیلی مهم است که از افزونه گالری تصاویری در وردپرس استفاده کنید که از نظر افزایش سرعت سایت وردپرسی بهینه سازی شده باشد.
18- تا حد امکان استفاده از تصاویر را کاهش دهید
همانطور که پیشتر گفتیم، تصاویر یکی از عوامل کاهش سرعت سایت هستند. سعی کنید در صفحات سایت خود تعداد تصاویر را تا حد امکان کاهش دهید. به علاوه سعی کنید تصاویری که قالبتان دارد را تا حد امکان کم کنید. در قالب سایت میتوانید به راحتی قابلیت های CSS3 و فونت آیکون ها را جایگزین بسیاری از تصاویر کنید.
مثلا دیگر نیازی نیست برای گرد کردن گوشه های یک عنصر از تصاویر استفاده کنید. به راحتی با خصوصیت border-radius در CSS3 این عمل قابل انجام است. یا مثلا برای قرار دادن آیکون دیگر نیازی به استفاده از تصاویر ندارید. خیلی راحت میتوانید از فونت آیکون ها استفاده کنید.
19- بهینه سازی صفحه اصلی یا لودینگ سایت
صفحه اصلی سایت شما مهمترین صفحه از سایت شما می باشد که با بهینه سازی آن می توانید بازدید کننده از سایت خود را تا حد بسیار زیادی راضی نگاه دارید.
مواردی که می توانید انجام دهید:
- نمایش قسمتی از ارسالی ها و نه ارسالی های کامل
- پایین آوردن تعداد نمایش پست ها در صفحه
- حذف ابزارهای به اشتراک گذاری در صفحه اصلی سایت
- حذف پلاگین های غیر فعال و بودن کاربرد از وردپرس
- سعی نمایید صفحه اصلی را در حداقل نگه دارید و لینک به صفحات داخلی سایت دهید
- طراحی صفحه اصلی بهینه سازی شده تاثیر بسیار زیادی در افزایش تعداد بازدید کننده از سایت شما دارد.
20-لود ننمودن تصاویر تا اسکرول صفحه
این یک تکنیک می باشد برای اینکه تا زمانی که اسکرول صفحه به تصویری نرسیده تصویر مورد نظر لود نشود.
این روش باعث کاهش مصرف پهنای باند شما نیز می شود زیرا تصاویر اضافی برای کاربر لود نمی شود.
جهت فعال سازی این مورد پلاگین jQuery Image Lazy Load را نصب نمایید.
امیدواریم نکات گفته شده در این آموزش مورد استفاده ی شما عزیزان قرار گرفته باشد. از اینکه همراه ما در دهکده وردپرس بودید از شما متشکریم.
عالی بود